U trendu

Organizatori protesta zatražili hitnu skupštinsku sednicu o odgovornosti Vučića za Banjsku

Poslanici stranaka, organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“, danas su zatražili da se neodložno održi skupštinsko zasedanje na kojem bi se utvrdila odgovornost predsednika države Aleksandara Vučića za događaje u Banjskoj za koje su ocenili da su ugrozili vitalne nacionalne interese.

„Zahtevamo da prva tačka dnevnog reda bude izveštaj Vučića o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji sa posebnim osvrtom na događaje u Banjskoj. Drugi zahtev je da se formira Anketni odbor radi utvrđivanja okolnosti, činjenica i odgovornosti u vezi dešavanja na severu Kosova i Metohije i posebno da se rasvetli uloga Milana Radoičića u tim događajima“, rekao je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, na konferenciji za novinare ove grupe poslanika u holu Skupštine Srbije.

Na pitanje o saradnji sa desnom opozicijom, on je rekao da će sa ovim zahtevom izaći i pred ostale poslanike.

On je naveo da je Vučić doveo zemlju u opasnost da joj ponovo uvedu sankcije i naglasio da su Srbi na Kosovo izloženi „ogoljenom nasilju Aljina Kurtija“, navodeći da su Vučić i Kurti „zauzeti samo borbom za politički rejting“.

„Vučić može da izađe pred građane kao Stipe Mesić, ako ovako nastavi, i kaže – ‘moj posao je završen, ova država više ne postoji’. Mi smo odluči da se tome suprotstavimo i kažemo da ne pristajemo da se o tome ćuti već tražimo da se raspravlja u Skupštini“, naglasio je Milivojević.

U obraćanju ovih poslanika je za petak najavljen protest „Srbija protiv nasilja“, u Novom Sadu, sa početkom u 18.00 na Pozorišnom trgu, i u subotu, sa početkom u isto vreme, ispred Skupštine Srbije, u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar