Patrijarh u manastiru razgovarao sa Vučićem i Dodikom o 'izazovima' pred srpskim narodom

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je danas u manastiru Osovica kod Srpca sa predsednicima Srbije i Republike Srpske (RS), Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom o „izazovima sa kojima se suočava srpski narod“, saopštila je SPC.

Patrijarh je kazao da je na sastanku ocenjeno da je „suštinski važno“ da Srbija nastavi da sveobuhvatno pomaže RS i „naš narod“. 

„Saglasili smo se da treba sve snage uložiti u očuvanje mira i razvijanje razumevanja među ljudima i narodima“, kazao je patrijarh koji će sutra u Prijedoru, uz predsednike Srbije i RS prisustvovati obeležavanju 28. godišnjice proterivanja Srba iz Republike Srpske Krajine u hrvatskoj akciji Oluja.  

O sastanku u manastiru Osovica govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali nije hteo da iznosi detalje sem da je sa patrijarhom i rukovodstvom RS razgovarao o „važnim nacionalnim pitanjima“. 

„Ne možemo danas da govorimo o tome, nešto ćete da čujete sutra. Ne bismo se sastajali i bez telefona i bez kamera da nije važno. Kako da ne bude važno, pogledajte u kom trenutku razgovaramo, šta se sve zbiva na teritoriji Srbije, u regionu, u RS, u BiH“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska vrtića u Srpcu izgrađenog sredstvima koje je obezbedila vlada Srbije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.