U trendu

Petrović (SSP): Lončar dočekao peti mandat, a od obećanja o rekonstrukciji bolnice ništa

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP), poslanik Goran Petrović izjavio je danas, tokom razgovora sa građanima Smederevske Palanke, da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar dočekao peti mandat, ali Smederevska Palanka nije dočekala rekonstrukciju bolnice koju je on obećao 2020. godine.

Petrović je ocenio da je „samo marketnški trik za jednokratnu upotrebu“ bilo obećanje da će Bolnica „Stefan Visoki“, u kojoj se leče pacijenti iz Smederevske Palanke i Velike Plane, biti potpuno rekonstruisana i proširena za 8.500 kvadratnih metara uz izgradnju helidroma u roku od tri godine – 2023.

„Očigledno je da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar zaboravio šta je sve obećao. Jer da zaista želi da se bavi datim obećanjima, ali i nagomilanim problemima u zdravstvu, obratio bi se Palančanima i rekao im zašto bolnica nije rekonstruisana i izgrađena, ali i građanima Srbije, a makar i najavio rešenja, i ne bi, u želji da se problemi sakriju pod tepih, zabranjivao lekarima da javno govore o tome“ – naveo je Petrović.

Ocenio je da ipak probleme u zdravstvu nije moguće sakriti jer svi vide da po jedan lekar leči 400 pacijenata čiji se broj drastično povećava, da su liste čekanja za operacije sve duže, a hirurzima nema ko da asistira.

„Ni osam godina ministrovanja Lončaru nije bilo dovoljno da napravi vidan napredak, pa je nerealno očekivati to i sada u državi u kojoj je veći prioritet ulagati u stadione i navijače koji skandiraju na mitinzima Srpske napredne stranke (SNS), nego u zdravstveni sistem i zdravlje građana“ – zaključio je Petrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.