U trendu

Policija Moldavije saopštila da Bregović nije ni pokušao da uđe u tu zemlju

Policija Moldavije saopštila je danas da muzičar Goran Bregović, nije vraćen sa graničnog prelaza na aerodromu u glavnom gradu Kišnjevu, suprotno onome što je saopšteno pre četiri dana.

„Dana 20. avgusta 2023. godine, u protoku putnika sa međunarodnog aerodroma Kišinjev, inostrani izvođač nije bio prisutan, već samo članovi benda“, saopštila je Granična policija za moldavski servis Radija Slobodne Evrope (RSE).

Prvo saopštenje granične policije je nekoliko dana podgrevalo utisak da je Bregović sleteo u prestonicu Moldavije, ali mu nije bilo dozvoljeno da uđe u tu državu, jer je „vraćen“ zbog proruskih stavova.

Srpska zvezda bosanskog porekla i njegov bend trebalo je da doputuju u Moldaviju povodom nastupa na muzičkom festivalu Guštar u mestu Stari Orhej.

Policija je svoju izjavu razjasnila nakon što je Bregovićev menadžer Adis Gojak izjavio za RSE da je Bregović u nedelju bio na krstarenju, odbijajući da krene nakon što su dva člana njegovog benda koji su stigli u Kišinjev 19. avgusta vraćeni sa aerodroma.

„Mogu samo reći da Bregović nije bio na aerodromu. On nije bio deportovan“, navodi Gojak.

Bregovićev menadžer kaže da zabrana ulaska na teritoriju Moldavije nije imala nikakve veze sa Goranom Bregovićem ili njegovim bendom.

Gojak podvlači da moldavske vlasti primenjuju „poseban tretman“ prema građanima Srbije i drugih zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji u vezi sa Ukrajinom.

Incident je izazvao reakcije i zvaničnog Beograda, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je opisao kao „čudne“ razloge zbog kojih je Bregoviću i njegovom bendu onemogućen ulazak u Moldaviju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar