U trendu

Popović: Pooštrićemo kazne za nasilje u porodici, menjamo Krivični zakonik

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da je to ministarstvo, u skladu sa inicijativom predsednika države Aleksandra Vučića, pripremilo izmene i dopune Krivičnog zakonika, koje imaju za cilj pooštravanje kaznene politike u odnosu na krivično delo Nasilje u porodici i grupu krivičnih dela protiv polne slobode.

„Prihvatanjem inicijative predsednika Vučića državni organi, šalju jasnu poruku žrtvama nasilja u porodici, a pre svega svim ženama, da će država najoštrije reagovati s ciljem da se svi oblici nasilja odlučno suzbijaju i najoštrije kazne svi učinioci ovog krivičnog dela“, poručila je Popović, na pravosudnom forum „Rodno zasnovano nasilje“.

Ona očekuje da će pooštravanje kaznene politike značajno ohrabriti sve žene da ne trpe i bez straha prijavljuju nasilje, sa uverenjem da će ih država zaštiti.

„Neophodno je da se celo društvo angažuje kako bi Srbija bila bezbedno okruženje za sve građane, a posebno za žene i devojčice“, zaključila je Popović.

Forum je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju organizovala uz podršku ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država i američkog Biroa za međunarodne poslove borbe protiv droga i sprovođenja prava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar