U trendu

Posle protesta radnicima Džinsija u Leskovcu stigla nova SMS poruka, mogu u Juru

Radnicima turske fabrike „Džinsi“ u Leskovcu je posle današnjeg jednočasovnog protesta ispred fabrike stigla još jedna cirkularna SMS poruka u kojoj ih rukovodstvo obaveštava je postiglo sporazum za korejskom Jurom o tome da se tamo zaposle.

„Obaveštavaju se svi zaposleni da će moći od sutra počev od 11 sati da se javljaju u kompaniji Jura radi obavljanja intervjua“, navodi se u poruci koja je stigla svim radnicima.

Na današnjem protestu radnici su saznali da im turski poslodavac sedam meseci nije plaćao poreze i doprinose i da nemaju pravo na otpremninu.

U kompaniji konfekcije Džinsi Srbija, gde je od preko 700 radnika, ostalo nešto više od 300, uglavnom su radile žene koje su danas na protestu bile u većini.

Kažu da su ogorčene i ponižene jer su im se vlasnici fabrike javili porukom, a neke radnice su prozivale i gradsko rukovodstvo.

Zahtevi radnika su da im se isplati zaostala zarada, nekima jedna nekima jedna i po, zatim zaostali putni troškovi i da se budu prijavljeni na tržištu rada, kao i da im se hitno uplate porezi i doprinosi za sedam poslednjih meseci rada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar