U trendu

Premijer Gabona najavio da ta država neće podržati rezoluciju o Srebrenici

Premijer Gabona Remon Ndong Sima, koji je danas stigao u posetu Beogradu, kazao je da ta država neće podržati usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN).

Sima se danas u Palati Srbija sastao sa premijerom Milošom Vučevićem, nakon čega je na zajedničkoj konferenciji za štampu izjavio da Gabon poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

„Gabon poštuje Srbiju i sve što ta država radite a zazuzvrat očekujemo isto. Nalazimo se u logici međusobnog poštovanja. Gabon konstantan u svojim pozicijama prema starim prijateljstvima i želimo da zadržimo te odnose“, kazao je on.

Vučević je rekao da Rezolucija nije samo puka formalnost i da mnogi u Srbiji ne razumeju posledice koje bi njeno eventuano donošenje imalo. On je precizirao bi izglasavanje rezolucije o Serebrenici ostavilo duboke posledice na sudbinu Srbije i srpski narod.

„Veoma cenimo stav Gabona po tom pitanju. Videćemo u četvrtak ko je partner Srbije, a ko nije. Prema onima koji ne postupe partnerski naravno da ćemo pristupiti diplomatično, ali imamo spreman odgovor“, kazao je premijer Srbije.

Premijer Sima je, nakon sastanka sa Vučevićem, održao plenarni sastanak delegacija vlada dveju zemalja.

U njegovom prisustvu potpisani su Memorandum o razumevanju u oblasti sporta i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.