U trendu

Protest protiv nasilja pred tužilaštvom: Šta ste uradili da se ne ponovi?

Pred sedištem Republičkog javnog tužilaštva, gde se zaustavila protestna kolona „Srbija protiv nasilja“, studenti su večeras istakli veliki transparent „Šta ste uradili da se ne ponovi“, misleći na majski zločin u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladimir Ribnikar“ i u okolini Mladenovca.

„Da bismo se osećali bezbedno, a ne oni koji skrivaju afere, pokažimo im gde im je mesto 17. decembra“, poručio je moderator skupa Smiljan Banjac.

On je rekao da se građani ovog puta ne obraćaju Zagorki Dolovac, kao na nekim od ranijih protesta, jer je ona u „hibernaciji“, već da šalju poruku višem javnom tuiocu u Beogradu Nenadu Stefanoviću.

Banjac je, govoreći o njegovoj biografiji, rekao i da je Stefanović „odbio da proveri navode Veljka Belivuka na suđenju, koji je tvrdio da je zajedno sa Zvonkom Veselinovićem rušio u Savamaloj, i sarađivao sa vlastima“.

Prema rečima Banjca, Stefanović je osnovao i sopstveno Udruženje sudija i tužilaca, kojim, kako je ocenio, podržava vlast.

Banjac je poručio učenicima protesta, koji se završio pred sedištem tužilaštva, da ostanu uporni jer, kako je rekao, oni su svetlo a vlast je tama.

Pozvao ih je na naredni protest „Srbija protiv nasilja“, za sedam dana u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar