U trendu

Protest radnika Džinsija završen, gradonačelnik Leskovca obećao da niko neće ostati bez posla

Radnici fabrike „Džinsi“ i danas su protestovali ispred sedišta grada Leskovca, ali su protest prekinuli pošto im je gradonačelnik Leskovca obećao da niko neće ostati bez posla.

Oni su se danas okupili uprkos jučerašnjoj najavi dolaska novog investitora koji bi preuzeo radnike fabrike čiji su predstavnici najavili likvidaciju.

„Toliko su nas lagali, da sada više nikome ne verujemo“, kazale su tri radnice, koje su odbile da se predstave, ali je njihova koleginica Sandra Cvetković istakla da „svi radnici misle isto, samo nisu svi izašli“.

Posle dvadesetak minuta, iz lokalne samouprave izašli su predstavnici grada i pozvali petoro predstavnika da uđu na razgovor, a nakon sat vremena pozvani su svi radnici, ali novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku.

Po izlasku sa sastanka radnik Stefan Jovanović je rekao novinarima da više neće protestovati jer im je gradonačelnik Goran Cvetanović kazao da niko neće ostati bez posla.

„Rekao je da firma Džinsi ide u stečaj, a ne u likvidaciju, da će svi dobiti otpremnine, da ne tražimo drugi posao jer onda nećemo imati pravo na otpremninu“, preneo je deo razgovora Jovanović.

On je takođe kazao da je gradonačelnik obećao da niko neće ostati bez posla i neće biti oštećen što se tiče dugovanja prema radnicima.

Juče je investitor iz italijanske firme „Aunde“ rekao novinarima da najdalje za mesec dana može da pokrene proizvodnju u fabrici koju je koristio „Džinsi“ u Tekstilnoj ulici u Leskovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar