U trendu

Protesti protiv nasilja u više gradova Srbije

U Kragujevcu, Šapcu, Nišu i Zrenjaninu večeras su održani protesti protiv nasilja, na kojima su ponovljeni zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“ u cilju smanjenja nasilja u društvu, i kažnjavanja odgovornih za njegovo podsticanje, ili nečinjenje povodom suzbijanja nasilja.

Kako je javila televizija N1, poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić izjavio je da je čak i bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević „znao da napravi nekakav ustupak opoziciji“, a da aktuelna vlast ne ispunjava nijedan zahtev građanskih protesta.

„Građani će nastaviti sa protestima sigurno, i oni će dobiti novi zamah u septembru“, rekao je Jekić za N1 na skupu u Kragujevcu.

Protest „Srbija protiv nasilja“ u Šapcu je veoma brzo završen zbog najavljenog nevremena, a nije bilo ni protestne šetnje.

Nakon obraćanja govornika, građani su ispred gradske uprave ostavili poruke, kako su rekli, „botovima koji tu rade“.

Protest protiv nasilja održan je u Zrenjaninu, a građanima se obratilo pet govornika, dok po prvi put nije bilo protestne šetnje.

Građani u Nišu na protestu protiv nasilja, kako je najavljeno, šetaju do „Mosta mladosti“.

Među zahtevima protesta „Srbija protiv nasilja“ su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, smena svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje kao što su Pink i Hepi, i smena rukovodstva Radio televizije Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar