U trendu

Putin dodelio orden Nenadu Popoviću

Moskva, 22. decembar 2023 – Ukazom predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, poslaniku Narodne skupštine Republike Srbije, predsedniku Srpske narodne partije i vlasniku ABS Elektro grupe, dr Nenadu Popoviću, uručena je najviša profesionalna nagrada Rusije „Zaslužni energetičar Ruske Federacije“.

Orden je danas, 22. decembra, na Dan energetike, uručio ministar energetike Ruske Federacije Nikolaj Šuljginov. Ceremonija dodele održana je u Moskvi, u paviljonu Ministarstva energetike na VDNH, gde se održava Međunarodna izložba „Rusija“. Ovaj orden se prvi put u istoriji dodeljuje stranom državljaninu, što svedoči ogromnom ličnom doprinosu razvoju energetskog sektora zemlje, priznanju talenta, izuzetnih liderskih kvaliteta, kao i visokog profesionalizma i posvećenosti.

Dr Nenad Popović naglasio je da mu je čast što je dobio ovo visoko priznanje:

„Ova nagrada je visoka ocena koju je predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, dao mom radu u proteklih 30 godina, odajući time priznanje ostvarenim dostignućima u jačanju energetske bezbednosti. Ovo će mi, bez sumnje, biti motivacija da nastavim dalje, i da sa punom posvećenošću radim na razvoju odnosa između naših bratskih država i naroda.”

Odgovarajući na pitanja novinara, dr Popović je rekao i da Rusija i Srbija nastavljaju da jačaju saradnju u energetskom sektoru, realizujući zajedničke projekte u sektoru nafte i gasa, koji imaju za cilj da Srbiju učine jačom, boljom i uspešnijom. Takođe je izrazio iskrenu zahvalnost predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na njegovom dubokom razumevanju situacije u Srbiji, sveobuhvatnoj podršci na političkom i diplomatskom nivou, kao i neprekidnom snabdevanju energentima po povoljnim cenama, što daje snažan podsticaj razvoju srpske privrede.

On je dodao i da „Srbija ostaje za Rusiju prijateljska i bratska zemlja sa povoljnom investicionom klimom“, i naglasio da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, jer je to protiv interesa njenih građana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar