U trendu

Putin zatražio od bivšeg poručnika Vagnera da formira dobrovoljce za borbe u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je zatražio od bivšeg poručnika paravojnih formacija Vagner, Andreja Troševa, da formira dobrovoljce za borbe u Ukrajini.

„Na prošlom sastanku smo razgovarali o tome da ćete biti uključeni u obuku dobrovoljačkih jedinica sposobnih za izvršavanje različitih borbenih zadataka, naravno uglavnom u zoni ‘specijalne vojne operacije'“, u Ukrajini, rekao je Putin Troševu, saopštio je danas Kremlj.

Putin je ocenio da Trošev ima ima iskustvo za misiju, tri meseca nakon neuspelog pokušaja pobune paravojne grupe u Rusiji.

Trošev je bio blizak saradnik Jevgenija Prigožina koji je poginuo u padu aviona u avgustu i koji je, kako navodi Frans pres, nakon pobune bio u nemilosti kod Putina.

„Znate koja se pitanja moraju unapred rešiti kako bi se borbene aktivnosti odvijale na najbolji mogući način i sa najvećim mogućim uspehom“, rekao je ruski predsednik Troševu.

Paravojna grupa koja je igrala ključnu ulogu u ruskoj invaziji na Ukrajinu, pokušala je krajem juna da smeni rusko vojno rukovodstvo brzom pobunom. Prigožin je tada rekao je da pobuna nije imala za cilj da smeni vlast, već je bila uperena protiv Generalštaba ruske vojske, koju je optužila za nekompetentnost u sukobu u Ukrajini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar