U trendu

Rašković Ivić (Narodna stranka): Nećemo kod Vučića na razgovor, to je farsa

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da predstavnici te partije neće ići na razgovore kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer su, kako je kazala, ti razgovori farsa.

Ona je za Insajder kazala da misli da na razgovore neće otići „niko ko ima časti“ i ko, kako je kazala, „razmišlja da ostane u političkom životu kao autonomna stranka“, saopštila je Narodna stranka.

Vučić, prema njenim rečima, šalje „dvostruko vezane poruke“ kojima u isto vreme i voli i mrzi.

„Zove nas na razgovore i govori da smo ološ i hijene i da sa takvima neće da razgovara, te da se ne nadamo ničemu“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je napomenula da Vučić unapred kaže opoziciji šta neće dobiti, pa, kako je rekla, zove na razgovore o rešavanju krize u društvu, a nije kadar ni da pusti da se ispune zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“.

Rašković Ivić je navela da predsednik Srbije radi na stvaranju jednopartijskog sistema osnivanjem svog novog pokreta, koji, kako je ocenila, liči na nekadašnji Socijalistički savez radnog naroda.

„On bi sve pod jednu kapu i da svi budu u jednoj partiji, a ‘drug Vučić jaše na čelu kolone'“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je navela da su zahtevi protesta minimalni, ali da je, kako je kazala, za Vučića i „njegovu kamarilu“ veoma opasan zahtev za smenjivanje članova Saveta REM-a, „jer otvara put slobodi medija“.

„Vučić, kao nekadašnji ministar informisanja tokom vladavine Slobodana Miloševića, vrlo dobro zna kolika je važnost medija, a ona je danas još veća nego tada, i ne želi da prepusti medije“, kazala je ona.

Rašković Ivić je rekla i da su televizije „Pink i Hepi, Radio televizija Srbije i papirnati mediji poluge za održavanje njegove vlasti“, a neki od njih su, kako je ukazala “ najvulgarnija propagandistika“.

Ona je dodala da bi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić trebalo bi podnese ostavku zbog objektivne odgovornosti, jer je, kako je ocenila, potpuno jasno da je sistem zakazao.

Prema njenim rečima, to se naročito odnosi kada je reč o masovnom ubistvu u Mladenovcu o kojem je, kako je navela, postlojala „hroniku najavljenog zločina“.

„Mislim da će Vučić teško dati Gašića, jer je on u prvom prstenu najodanijih ljudi, i gledaće da ga sačuva u svim varijantama. Radije će dati Anu Brnabić nego Gašića, Pink i Hepi“, rekla je Rašković Ivić.

Rašković Ivić je navela da su građani brojnošću na protestima pokazali da su spremni da idu do kraja i da su, kako je ocenila, „ozbiljno rešili da izdrže“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.