U trendu

Rusija ponovo zatražila sednicu SB UN o NATO bombardovanju

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski izjavio je da je Moskva zatražila održavanje sastanka Saveta bezbednosti UN o NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine, ali da ruske diplomate i dalje čekaju odgovor predsedavajućeg.

Poljanski je rekao da je Rusija 25. marta poslala zvanično pismo japanskoj misiji koja predsedava Savetu bezbednosti UN, javila je RTS.

„Pismo je poslato je svim članicama Saveta bezbednosti i čekamo zvaničan odgovor“, rekao je Poljanski na sednici SB UN, prenosi Tass.

Savet bezbednosti u ponedeljak nije raspravljao o napadu NATO na SRJ 1999. pošto za unošenje te teme u dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela.

U proceduralnom glasanju o dnevnom redu za tu tačku su glasale tri članice Saveta bezbednosti: Rusija, Kina i Alžir, a ostalih 12 je bilo uzdržano: Francuska, Velika Britanija, SAD, Ekvador, Gvajana, Japan, Malta, Mozambik, Republika Koreja, Sijera Leone, Slovenija i Švajcarska. Za usvajanje je bilo potrebno devet glasova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.