U trendu

Sa predstavljanja koalicije NADA u Kruševcu poručeno: Zaustaviti rastakanje države

 Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić kazao je da je na predstojećim izborima potrebno „zaustaviti rastakanje države“ i da je za deset godina vlasti Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić „dao sve na Kosovu“, te da u društvu vladaju korupcija i ekonomska katastrofa.

„Ova vlast mora da ode, došli su na lažima i manipulaciji, a 10 godina nakon toga imamo veliko ništa, na Kosovu nema srpske policije, pravosuđa, Gazivoda, tablica i sve je dao jedan čovek, koji je takođe prihvatio francusko-nemački sporazum“, kazao je Marsenić na predizbornom skupu u Kruševcu.

Na skupu koalicije NADA, koju osim Novog DSS-a čini Pokret obnove Kraljevine Srbije, u sali kruševačkog Doma sindikata, Marsenić je kazao da je aktuelna vlast uništila „gotovo sve“, navodeći da je minimum 250 miliona evra nestalo zbog korupcije prilikom izgradnje Moravskog koridora, da je korupcija sveprisutna te da „moramo da reformišemo javna preduzeća koja su leglo korupcije, jer kada vas teraju da date kapilarni glas ili dobijate posao preko veze, sve je to korpcija“.

Dodao je da ekonomska situacija katastrofalna, „treći smo u Evropi po inflaciji, a za pojedine proizvode: mleko, meso i jaja, dvogodišnja inflacija je preko 50 odsto“, stočni fonda nam je „na nivou 1910. godine“ jer su uvozili mleko iz Poljske i uništili pet hiljada gazdinstava koja su se tiime bavila.

Pukovnik u penziji Ljubinko Đurković, predstavnik POKS-a, kazao je da je „bilo za Srbiju mnogo zlih vremena, ali očigledno je da smo sada na prekretnici, da zastanemo i opstanemo ili da nestanemo“ i da se politika u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova mora promeniti jer će „u suprotnom nestati Srbija“.

Naveo je da deci do 18 godina Aleksandar Vučić deli milostinju, „ne bi li time umilostivio roditelje da glasaju da oni ostanu da bi i dalje rekonstrukcijom nebitnih saobraćajnica pljačkali napaćenu zemlju i narod“.

Predsednik Gradskog odbora Novog DSS-a Saša Anđelković kazao je da podatak o tome da je od 2012. do 2022. godine broj stanovnika na području Kruševca smanjen sa 128.752 na 113.582, odnosno za više od 15.000, najbolje govori o vlasti SNS-a.

Naveo je da oko dva odsto građana Kruševca prima neku vrstu socijalne pomoći, da Kruševljani „motaju kablove za minimalac, prosečna zarada je za devet hiljada niža od republičkog proseka, 650 ljudi se hrani u narodnoj kuhinji, a roditelji nemaju novca za ekskurzije i rekreativnu nastavu za decu“.

Kazao je će koalcija NADA drugačije da vodi grad, da će svaka javna nabavka sa dokumentacijom biti objavljena na sajtu grada, kao i svaki račun, da će privrednici dobiti subvencije za svakog novozaposenog, da će dobijati uređen prostor za proizvodne delatnosti te da će poljoprivrednicima ukinuti porez na poljoprivredno zemljište, a građanima pomoći pri uvođenju gasa.

Predsednik gradskog odbora POKS-a Zoran Radojević, kazao je da će se koalicija zalagati za to da se veća pažnja posveti selu, „da ne budemo svi prinuđeni da se vezujemo za grad“, uz podsećanje da na području Kruševca ima 101 selo.

Inače, koalicija NADA na lokalnim izborima u Kruševcu nastupa takođe pod brojem pet, kao na izborima za narodne poslanike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar