U trendu

Sednica Skupštine Srbije odložena za 13 časova zbog nedostatka kvoruma

Početak sednice Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu predlog za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića posle dva masovna ubistva početkom maja, odložen je zbog nedostatka kvoruma sa 10 na 13 časova.

Po rečima predsednika parlamenta Vladimira Orlića, u sali je u 10 časova bilo 66 poslanika dok je za kvorum neophodno prisustvo 84 poslanika.

Sednici prisustvuju samo poslanici opozicionih stranaka koji su i podneli predlog za izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova.

„Pošto vas je manje nego juče, čestitam na tome. Izgleda da neću imati izbor nego da molim poslanike većine da obezbede koliko god vam je potrebno poslanika za kvorum jer vas ne može da se skupi više od pedesetak, čak ni onoliko koliko ste potpisa predali za ovu tačku dnevnog reda. Izvanredno ste ovo uradili i pokazali fantastičan odnos prema Narodnoj skupštini i građanima“, rekao je Orlić.

Predlog za glasanje o nepoverenju Gašiću potpisao je 61 narodni poslanik, a u ime predlagača obratiće se poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Ranije je najavljeno da će sednici prisustvovati i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Smena Gašića jedan je od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je ponovio da taj zahtev neće biti ispunjen, da Gašić nije kriv ni za šta i da „odlično radi svoj posao“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar