U trendu

Sindikati GSP Beograd najavili štrajk i blokadu saobraćaja

Sindikati „Pravda“, „Sloga“ i „Centar“ Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) „Beograd“ najavili su za utorak 21. maj protest ispred Sekretarijata za javni prevoz i blokadu raskrsnice ulica Starine Novaka i Kraljice Marije, kako su naveli, zato što nadležni organi nisu odgovorili na njihove zahteve koje su poslali u aprilu.

U saopštenju tih sindikata navedeno je da su tri nedelje čekali na odgovor sekreatara za javni prevoz Radovana Kremića i predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića, ali da ih niko nije kontaktirao.

Sindikati traže od predsednika Privremenog organa i v.d. sekretara za javni prevoz da hitno sednu za sto i razgovaraju „u vezi sa iznetim zahtevima“.

U saopšztenju su naveli te zahteve, a prvi je hitna obustava projekta javno privatnog-partnerstva kojima se GSP-u oduzimaju sve linije sa poteza 100 i 700.

Oni zahtevaju i stručnu analizu Saobraćajnog fakulteta u Beogradu uz angažovanje svih stručnih službi GSP-a i Sekretarijata za javni prevoz.

„Tražimo i donošenje održivog plana nabavki vozila i garanciju da nijedan pogon GSP-a neće biti zatvoren zbog smanjenja obima posla i ustupanja istih poslova privatnom prevozniku“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.