U trendu

Šormaz za Betu: Vučić je isplanirao oružanu pobunu na severu Kosova

Bivši funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je danas da bi zbog tragičnih događaja u Banjskoj predsednik Srbije morao da podnese ostavku i da se protiv njega sprovede istraga zbog, kako je rekao, organizovanja te akcije.

Šormaz je agenciji Beta kazao da ima pouzdane informacije s više strana da je Vučić isplanirao oružanu pobunu na severu Kosova.

„Umesto što svu krivicu za Banjsku svaljuje na Srbe sa severa Kosova, Vučić bi da ima i malo morala podneo ostavku jer je on tu akciju isplanirao nekoliko meseci pre 24. septembra. Optužujući Srbe na Kosovu za organizovanje oružane pobune, Vučić ih uvaljuje u još veće probleme jer sada Kurti (Aljbin, kosovski premijer) može da pretresa svaku srpsku kuću i da uhapsi svakog od njih“, rekao je Šormaz.

Dodao je da se Vučić „poneo“ negativnim odnosom Zapada prema Kurtiju zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i da je zbog toga pokušao da oružanim putem izvrši „aneksiju“ severa Kosova.

„Vučićev plan je bio da se na severu Kosova uspostavi međunarodni protektorat ili da se ta terorija anektira. Zadatak grupe Milana Radoičića je bio da blokira ulazak kosovske specijalne policije na severu“, tvrdi Šormaz.

Bivši naprednjak kaže da zaplenjeno naoružanje sigurno nije bilo u posedu lokalnih Srba.

„Bez pomoći sa strane oružanu pobunu je nemoguće organizovati. Je l moguće da Vučić i pored bliskosti s Radoičićem nije znao za pobunu? Je l moguće da je Radoičić radio iza Vučićevih leđa, a da sada nije u zatvoru? Radoičić je na slobodi samo zato što je u dilu s Vučićem“, ocenio je Šormaz.

Ukoliko Radoičić ne bude isporučen pravosudnim organima u Prištini, zaključio je, Srbija će biti proglašena za zemlju koja sponzoriše terorizam i biće izolovana i pod sankcijama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar