U trendu

Advokat najavio da će od države tražiti bezbednosnu procenu ugroženosti urednika TV N1

 Advokat glavnog i odgovornog urednika Televizije N1 Jugoslava Ćosića, Zdenko Tomanović najavio je danas da će od nadležnih državnih organa zatražiti bezbednosnu procenu stepena ugroženosti njegovog klijenta i eventualnu zaštitu zbog kako je naveo, „kampanje“ u kojoj je Ćosić prikazan kao „šiptarski plaćenik“.

Tomanović je u pisanoj izjavi ocenio da su u kampanji protiv Ćosića, „pomoć američke ambasade, IREX-a i drugih zapadnih fondova za razvoj medija kao i poslovni projekat jedne od najvećih albanskih kompanija sa firmom iz Srbije, proglašeni kao krvavi američko-šiptarski keš“.

„Uz to, objavljena je lažna fotografija uspešnog albanskog biznismena i vlasnika TV A2 CNN Albanija koji je sveden na mafijaša i narko dilera a Jugoslav Ćosić prikazan kao šiptarski plaćenik. Time su stvoreni uslovi da nasilje nad pravom preraste u nasilje nad pojedincem koji je sada obeležen kao predvodnik novinarskog tima koji vodi specijalni rat protiv Srbije i Srba“, naveo je Tomanović.

Dodao je da je kampanja „u kojoj se nadmeću uvrede i neistine, sada prožeta i zastrašujućom sličnošću sa prošlim vremenima“ i da je usmerena „subjektivno i objektivno na Jugoslava Ćosića i njegove kolege sa televizije N1“.

„Opravdana izvesnost stanja ugroženosti našeg klijenta zahteva bezbednosnu procenu stepena ugroženosti koju ćemo zatražiti od nadležnih službi i državnih organa te eventualnu zaštitu zbog visokog stepena opasnosti koju generiše identifikacija novinara koji navodno rade direktno protiv interesa svoje zemlje i naroda i koji postaju moguće žrtve strasti i mržnje kreatora kampanje“, naveo je advokat Jugoslava Ćosića.

Glavni i odgovorni urednik TV N1 Jugoslav Ćosić najavio je ranije da će podneti krivične prijave protiv aktera „organizovane i planirane kampanje“ u kojoj ga kako je naveo, „pojedini režimski mediji“ optužuju da je „plaćeni kosovski lobista“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.