U trendu

Akcija uklanjanja grafita pocela na Zvezdari

BEOGRAD – Na opštini Zvezdara danas je počela akcija uklanjanja grafita sa fasada zgrada koja se sprovodi u saradnji JKP „Gradska čistoća“ i te opštine.

Akcija je počela u maju i do sada je sprovedena u šest gradskih opština, a prema rečima direktora JKP „Gradska čistoća“ Marka Popadića, grafiti su uklonjeni sa 13.000 kvadrata fasada zgrada.

Popadić kaže da je u Bulevaru kralja Aleksandra, gde je danas počela akcija uklanjanja grafita, planirano njihovo uklanjanje sa više od 2.500 kvadrata fasada zgrada.

„Naši radnici prvo na grafite nanose hemijsko sredstvo, onda ga utrljavaju i kasnije ispiraju. Sve zavisi od starosti grafita, ako je star, proces se ponavlja još nekoliko puta“, rekao je Popadić za Tanjug.

Dodao je da se nakon toga nanosi zaštitni sloj kako grafiti ne bi mogli da se ispisuju na istom mestu.

Istakao je da postoje javne površine na kojima je dozvoljeno pisanje i crtanje grafita, kao i da građani treba da budu upoznati sa mestima na kojima to mogu da čine, kako se ne bi ispisivali na fasadama zgrada i kuća.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić navodi da će se ova akcija narednih dana sprovoditi u Bulevaru kralja Aleksandra, na Konjarniku i Mirjevu, kao i da je opština dostavila spisak JKP „Gradska čistoća“ sa nekoliko lokacija na kojima je planirano sprovođenje akcije uklanjanja grafita.

„Apelujem na sve da volimo i čuvamo naše opštine i Grad kako bi bili još lepši nego što su sada“, rekao je Jeremić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.