U trendu

Ako niste znali: Srbija izlazi na more, postajemo nezaobilazna trasa

Ovih dana na putevima u Srbiji su velike gužve, ali ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da razlog za to nisu radovi na putevima.

Ona je, gostujući u Jutru na TV Prva, rekla da je sada na našim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na pre dve godine, jer se auto-put završava.

„Svuda se radovi rade leti. Postoji elektronska naplata putarine, koja je odlična stvar. Te elektronske naplate mogu da se kupe na ulazu u zemlju i na svim benzinskim stanicama — to je savet koji može da pomogne“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da se završavaju koridori i brza pruga Beograd—Budimpešta.

„Sav saobraćaj je ranije išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione evra, da ne govorim o turizmu. Završavanjem Koridora 10 sada je u Srbiji 20 miliona više automobila, ali završetkom železničkog koridora postajemo nezaobilazna trasa“, istakla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da nema razvoja bez razvoja infrastrukture.

„Moramo da pravimo puteve da i se povezujemo“, kaže ona.

Mihajlovićeva je rekla i da je auto-put Beograd—Sarajevo važan za ceo region, a ne samo za Srbiju i BiH, da auto-put do Crne Gore znači da i Srbija izlazi na more.

„Potpisan je ugovor za treću deonicu železničke pruge Beograd—Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd—Bar za Srbiju znači izlazak na more“, rekla je ministarka.

„Čemu kritike za ono što se gradi i pravi, to su projekti vredni milijarde evra“, istakla je ministarka.

B92

3 komentara
 1. bambi

  E ljugi, je li moze neko meni da asfaltira jedno parce ulice u selu. Svako jutro isterujem ovce na ispasu, pa da gaze blato. Hajde ljudi, ako nije problem. Evo, ako treba, cu napravim za majstore gibanicu a imam i domacu rakiju.

 2. Anonimni

  strava! baš nam je falilo 20 miliona auspuha! genijalna zamisao.

  1. Ljuba

   …ma j..i se bre „anonimni“. Ja bih rekao da si ti osoba koja mrzi sve do podne, a od podne mrziš samog sebe!

Napišite komentar