U trendu

Ambasada SAD poklanja VMA opremu za suzbijanje HIV

Američki ambasador Kajl Skat posetiće sutra Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gde će uručiti donaciju opreme za suzbijanje HIV/AIDS u vrednosti od 74.000 dolara.

Donacija se sastoji od moderne laboratorijske opreme, opreme za postavljanje dijagnoze i nadgledanje HIV pozitivnih pacijenata, kao i edukativnog materijala i opreme za ličnu zaštitu, saopštila je amerrička ambasada.

Donacija je deo Programa za prevenciju HIV/AIDS Ministarstva odbrane SAD u okviru globalne inicijativi u kojoj Vlada SAD sarađuje sa vojskama širom sveta kako bi povećala njihovu svest o HIV i ojačala kapacitete za prevenciju, negu i lečenje.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Vojnomedicinska akademija su kroz ovaj program od 2006. do danas primile kroz donacije opremu u vrednosti preko milion dolara.

Finansijska pomoć ovog tipa korišćena je za razvoj laboratorija za dijagnostiku i testiranje na HIV, obuku medicinskog osoblja i kupovinu opreme potrebne za primarnu prevenciju.

Ovom donacijom se potvrđuje posvećenost Ambasade SAD i Ministarstva odbrane SAD Vojsci Srbije i srpskom društvu u celini na polju javnog zdravlja. navedno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar