U trendu

Ambasadorka Portugalije: BG ima veliki potencijal u turizmu

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se danas sa ambasadorkom Portugalije Virdžinijom Pinom koja je rekla da srpska prestonica ima veliki potencijal kada je turizam u pitanju.

„Beograd ima veliki potencijal u tom aspektu, budući da muzeji u Beogradu, pre svega Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, zaista imaju veliki broj umetnički vrednih eksponata“, rekla je ambasadorka Portugalije na sastanku u Starom dvoru.

Navela je da je Beograd već izvesno vreme prepoznat kao dobra „siti brejk“ destinacija, za produženi vikend, dodajući da je uverena da će srpska prestonica ostvariti svoje potencijale i u ovom segmentu.

Ovo je drugi susret gradonačelnika Beograda sa ambasadorkom Pinom u poslednje dve godine, podseća se u saopštenju Gradske uprave.

Radojičić je rekao da je od ambasadorke saznao sam da je u 2019. godini Portugaliju posetilo čak 27 miliona turista, navodeći da je ta brojka još impresivnija ako se ima u vidu da ta zemlja ima oko 10 miliona stanovnika.

„Takođe mi je bio zanimljiv podatak da se u svojoj industriji turizma Portugalija mahom fokusira na takozvani kulturni turizam“, rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju.

Istakao je da je neophodno da se razmenjuju iskustva kako bi, učeći jedni od drugih, uspeli da izvučemo najbolje i da se brže i lakše prilagođavamo novim situacijama što će nas, dodao je, u budućnosti svakako učiniti spremnijima za nove izazove.

Radojičić je rekao da Turistička organizacija Portugalije „Turismo de Portugal“ radi odličan posao, te da su iskustva i saveti s portugalske strane nešto od čega će Beograd imati velike koristi.

„Zajednički rad i sinergija uvek daju dobre rezultate. Svi zajedno jedva čekamo da vidimo kraj pandemije kako bismo se vratili životu pre korone, a kada je konkretno o turizmu reč, da Beograd u što kraćem roku vratimo na godišnji rast broja turista od čak 20 odsto“, zaključio je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.