AMSS: Pojačan saobraćaj na putevima u Srbiji

Na putevima u Srbiji danas je pojačan intenzitet saobraćaja, a posebno na autoputevima koji vode ka Madjarskoj i Hrvatskoj, na Ibarskoj i Djerdapskoj magistrali, kao i na svim prilazima većim gradovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Najopterećeniji su prilazi Beogradu. Pored Ibarske magistrale, veći broj vozila i povremeno usporena vožnja vozače očekuju i na smederevskom, pančevačkom, novosadskom, obrenovačkom i avalskom putu.

Na naplatnim rampama zadržavanja traju od od pet do 15 minuta, sem kod naplatne stanice „Preljina“ gde su zadržavanja duža.

Zbog većeg broja vozila saobraćaj je usporen i na delu magistrale koja prolazi pored Užica, u smeru ka Čačku zbog započetih radova na Ložioničkom mostu, gde je takodje potrebno više strpljenja za volanom.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima sa Madjarskom na izlazu iz Srbije na prelazu „Horgoš“ čeka se 120 minuta, a na „Horgošu II“ oko 60 minuta. Na prelazu „Bački Vinogradi“ čeka se oko sat, a isto toliko i na „Djali“.

Sa Hrvatskom zadržavanja ima samo na teretnim terminalima. Na graničnom prelazu „Batrovci“ čeka se 240 minuta, a na prelazu „Šid“ oko 180 minuta.

Sa Bosnom i Hercegovinom zadržavanja ima samo na prelazu „Sremska Rača“ od 30 do 40 minuta, dok se na prelazima sa Crnom Gorom čeka jedino na „Špiljanima“ gde su zadržavanja u oba smera od 50 do 60 minuta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije u narednih sedam dana sprovode akciju pojačane kontrole brzine vozila, kao i korišćenja pojaseva za vezivanje, kako vozača tako i putnika.

Kako je najavljeno u sredu 19. aprila, biće sprovedena i akcija „Speed Marathon“, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, video nadzorom i uredjajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.