U trendu

Asfaltirana druga kolovozna traka u Patrijarha Pavla

BEOGRAD – Završeno je asfaltiranje druge kolovozne trake Patrijarha Pavla iz pravca Košutnjaka do Pere Velimirovića u dužini od oko jednog kilometra.

To je danas na Fejsbuku objavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, navodeći da će se tokom ove nedelje izvršiti saobraćajno obeležavanje i puštanje semafora u rad.

Vesić je precizirao da će tada vozači moći da koriste obe nove trake u bulevaru Patrijarha Pavla.

On je naveo i da su u toku radovi na baštici za javni gradski prevoz u bulevaru koja se nalazi između dve saobraćajne trake, a koju će koristiti tramvaji i autobusi.

„To su radovi na završetku ivičnjaka baštice, sistema odvodnjavanja baštice i početak polaganja tramvajskih šina u dužini od četiri kilometra (dva puta po dva kilometra)“, naveo je Vesić i dodao da se završetak te baštice sa tramvajskim prugom očekuje do kraja septembra.

Kako je rekao, time će biti završena druga faza rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla čija je vrednost oko 1,3 milijardi dinara.

U međuvremenu se izvode radovi na izgradnji treće faze rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla, a to je deonica od skretanja za Košutnjak do Mosta na Adi odnosno petlje Hipodrom, naveo je Vesić.

„Nova ulica će biti postavljena u koridoru koji je nekada korišćen za železničku prugu tako da je potpuno zaobiđen Topčiderski park. Naši prethodnici u Skupštini grada Beograda 2011. godine objavili su plan da trasa bulevara bude postavljena posred parka što je dovelo do potpisivanja peticije od strane nekoliko hiljada građana. Mi smo uspeli potpuno da sačuvamo park“, naveo je Vesić.

Dodao je da je vrednost tih radova 2,1 milijardu dinara, kao i da su u toku radovi na demontaži koloseka i železničke pruge na Topčideru.

Vesić kaže da kada se svi radovi završe, sa Mosta na Adi prema Rakovici neće se više skretati levo u usku ulicu koja je saobraćajna crna tačka pored Topčiderskog parka, već će, dodaje, vozila koristiti novi bulevar sa četiri trake oko parka sve do raskrsnice sa ulicom Pere Velimirovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar