U trendu

Basta: Hvala predsedniku Vučiću za energetsku stabilnost

BEOGRAD – Direktor JKP „Beogradske elektrane“ Rade Basta izjavio je danas da je dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o snabdevanju gasom, važan za energetsku i ekonomsku stabilnost Srbije.

„Predsedniku Vučiću dugujemo veliku zahvalnost. Preduzeće na čijem sam čelu je najveći potrošač prirodnog gasa u zemlji, najveći proizvođač i distributer toplotne energije u Jugoistočnoj Evropi i snabdevamo više od milion građana Beograda. Naše brige su nestale kada je predsednik izjavio da ćemo imati sigurnu zimu i da nam predstoji potpisivanje novog gasnog ugovora“, rekao je Basta, kako su saopštile „Beogradske elektrane“.

U saopštenju se navodi da je to javno komunalno preduzeće, na čelu sa Bastom, direktorom, obradovala vest da je predsednik Srbije u dogovoru s Putinom, za građane Srbije i privredu obezbedio prirodni gas za predstojeću grejnu sezonu po povoljnijim cenama od ostalih evropskih zemalja.

„Svaka Vam čast i veliko hvala predsedniče što ste rešili goruće pitanje sa kojim se suočava Evropa. Još jednom ste dokazali da ste lider od poverenja i da vodite ispravnu i doslednu politiku“, istakao je Basta i napomenuo da zaposleni u ovom gradskom preduzeću već uveliko izvode remontne radove i pripremaju se za predstojeću zimu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar