U trendu

Inspekcija:Postupak protiv investitora za bespravnu gradnju

BEOGRAD – Građevinska inspekcija ranije je naložila zatvaranje bespravnog gradilišta na Avali, a zbog nepoštovanja te odluke protiv investitora koji je gradio bez dozvole podneta je i krivična prijava, saopštio je danas
gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove.
Postupak pred Drugim osnovnim sudom je u toku, navode u Sekretarijatu.

Građevinska inspekcija je 14. septembra 2020. godine izlaskom na teren utvrdila da se na katastarskoj parceli 2265/2 KO Beli potok, u području Avale, izvode građevinski radovi bez dozvole nadležnog organa.

Uvidom u Službeni list grada Beograda od 24. decembra 2007. godine, u delu Rešenja o stavljanju pod zaštitu prirodnog dobra Avala, nije obuhvaćena parcela na kojoj se izvode radovi.

Građevinska inspekcija je nakon što je konstatovano da se na toj lokaciji izvode bespravni radovi donela Rešenje o zatvaranju gradilišta, sačinila Zapisnik i Kontrolni zapisnik, donela Rešenje o obustavi i uklanjanju, kao i Rešenje o izvršenju.

Pored toga, Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je prijava za privredni prestup, krivična prijava protiv investitora zbog građenja bez građevinske dozvole, kao i dopuna krivične prijava zbog nepoštovanje obustave radova i povrede službenog znaka i pečata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.