U trendu

„Beograd put“: U prethodna 24 časa angažovane 44 ekipe u prestonici

BEOGRAD – Ekipe zimske službe JKP “Beograd put” spremno su dočekale padavine, a u prethodna 24 časa angažovane su 44 ekipe u prestonici.

U Beogradu su trenutno u prvom stepenu angažovanja, dok su u Republici na višem, drugom stepenu.

„Spremno smo dočekali padavine. Imali smo drugi stepen angažovanja i u gradu i u Republici. Radimo po nalogu investitora, po drugom stepenu smo radili prethodnih 24 časa kada su bile intenzivne snežne padavine. Počelo je sa jakim padavinama prvo kiša, susnežica, pa sneg. Na periferiji imamo i po 15, 20 centimetara snega”, rekao je za Tanjug Željko Maravić, rukovodilac Zimske službe JKP “Beograd put”.

„Jutarnji polasci javnog gradskog prevoza su krenuli bez problema, što je najbolja potvrda da su sve saobracajnice prvog prioriteta urađene na vreme i u roku i da građani mogu normalno da funkcionišu i naravno privreda Grada Beograda“, rekao je Maravić.

Kako je naveo, sve do jutros je u gradu bio drugi stepen angažovanja, kao i u Republici.

„Grad je spustio sada na prvi stepen, a noćas su bile 44 ekipe zimske službe i devet što se tiče Republike, što je ukupno 53 ekipe“, kazao je Maravić.

Prema negovim rečima, jutros u gradu imamo 27 ekipa zimske službe, a Republika je ostala na svojih devet.

„Mi smo delovali u skladu sa uslovima. Temperatura vazduha kretala se od 0 do 2 stepena, temperatura kolovoza je bila 0, pa čak i negde blagi minus. Da se ne bi stvarala poledica, mi smo tretirali i preventivno posipali so i u toku samih padavina. Kolovozi su relativno bezbedni, uz apel Beograđanima da obrate pažnju, pogotovo ako su u pitanju sporedne ulice, ali u glavnim nema problema”, rekao je Maravić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar