U trendu

Beograd spreman za ledene dane

Sva javna preduzeća i službe su spremne za predstojeće ledene dane, rekao je novinarima predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

„Nema mesta panici, nadam se da nećemo biti u vanrednoj situaciji, nije ovo prva zima u Beogradu kada će temperature u kontinuitetu nekoliko dana biti ispod nule, od -14 do -6 stepeni. U ovom trenutku nas ništa ne može iznenaditi“, rekao je Nikodijević novinarima posle sednice štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovoreno da sva preduzeća koordinirano rade, kao i da budu pojačana dežurstva, u slučaju potrebe za vanrednim intervencijama, posebno kada je reč o Beogradskim elektranama, vodovodu i kanalizaciji.

On je dodao da je grad Beograd svim opštinama distribuirao dovoljne količine soli, koje će biti raspoređene po mesnim zajednicama.

Kako je rekao, u ustanovama socijalne zaštite ima dovoljno mesta za prihvat onih koji nemaju gde da se smeste tokom ledenih dana.

„Ima dovoljno hrane u narodnim kuhinjama, čak i u slučaju ekstremnih minusa, a gde hrana ne može biti distribuirana na svim mestima, dogovorene su alternativne mogućnosti snabdevanja“, rekao je Nikodijević.

On je apelovao na građane da budu partneri u tom poslu i obave ono što je do njih i dodao da će štab biti u stalnom zasedanju, u slučaju da bude nekakvih ekstremnih situacija.

On kaže da je Beograd put tokom prethodnih dana svoj posao uradio na veoma kvalitetan način i da će ubuduće raditi na tome da se ne zalede saobraćajnice, kako bi se saobraćaj normalno odvijao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.