U trendu

Beograd u septembru dobija tri vrtića, u oktobru još dva

BEOGRAD – Beograd će u septembru dobiti tri nova vrtića u kojima će biti mesta za oko 550 mališana, izjavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

On je rekao da će u septembru prvo biti otvoreni vrtići na Čukarici, Vračaru i u Obrenovcu, dok će u oktobru biti otvoreni novi vrtići na Čukarici i u Zemunu.

„To znači da ćemo ukupno otvoriti oko 850 novih mesta, a vrednost te investicije iznosi oko 650 miliona dinara“, kaže Gak, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je naveo da beogradske vrtiće, državne i privatne, pohađa 80.000 dece, kao i da je to oko 34.000 više u odnosu na 2012. godinu, kada je Beograd imao oko 46.000 dece u vrtićima.

Gak je naveo i da je predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno oko 74 odsto dece, što je značajan rast u odnosu na nekadašnjih 45 odsto.

„Beograd je to uspeo podizanjem svesti o značaju predškolskog vaspitanja, konstantnim širenjem kapaciteta, otvaranjem novih vrtića i saradnjom sa privatnim predškolskim ustanovama“, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.