Beogradom se ponovo širi smrad: Ovo je razlog

Drugi put ovog leta, Beograđani su se javno požalili na prisustvo neprijatnih mirisa koji se prostire čitavim gradom.

Na insistiranje građana, posebno na društvenim mrežama, Gradski zavod za za javno zdravlje saopštio je da je glavni krivac neprijatnog mirisa u gradu fekalna kanalizacija.

„Povlačenjem reka, usled visokih temperatura u priobalju ostaje mulj koji je bogat neprerađenim otpadnim vodama i ilegalnom fekalnom kanalizacijom koja stvara neprijatne mirise širom Beograda“, saopštio je Zavod.

U saopštenju se navodi da neprijatni mirisi nisu opasni po zdravlje, već samo „remete komfor stanovanja i boravak u spoljnoj sredini“.

Kako kažu, sa promenom meteoroloških prilika doći će do nestajanja ove pojave.

Ta zdravstvena ustanova je 9. avgusta, kada se takođe Beogradom širio neprijatan miris, navela kao uzrok stajsko đubrivo na njivama i povlačenje vode u koritima reka“.

Ono što građane najviše zabrinjava je činjenica da se problem neprijatnih mirisa sve češće javlja, a rešenja nema ili se barem nadležni ne oglašavaju.

Istina je da su se mnoge gradske vlasti proteklih godina utrkivale saopštenjima kako će se rešiti problemi kanalizacije i otpadnih voda, ali očigledno je da do sada ništa nije urađeno po tom pitanju.

(Danas)

8 komentara
 1. Anonimni

  ima malo i smrada koji se širi sa grobalja.

 2. Anonimni

  ZA ZLOČINE VLASTI ZAHTEVAM OD VLASTI SRBIJE, DA URBANISTIČKE ZLOČINE, POLAŽU RAČUNE , GRAĐANIMA KONKRETNOGA DELAS SRBIJE, DA VLAST PORESKIM OBVEZNICIMA POLAŽE RAČUNE, ZATO OD MESNE ZAJEDNICE ,OPŠTINE , GRADA (BEOGRADA,NIŠA, NOVOG SADA,,…) MORA H I T N O , SA PRAVNOM REGULATIVOM UREĐENO.DOZVOLU ZA URBANISTIČKE PROJEKTE , BEZ D O Z V O L E VEČINE GRAĐANA ZABRANITI,TJ. USAGLASITI SA GRAĐANIMA. ZLOČINI NE ZASTAREVAJU , POGOTOVO ONI KOJI SE TIČU MEŠTANA , GRAĐANA, TJ. ONIH KOJI U DUŽEM VREMENU SU UPUČENI NA KORIŠČENJE ODREĐENOG PODRUČJA ŽIVLJENJA,…TRAŽIM PODRŠKU , INICIRAM PRAVNU REGULACIJU AKTIVNOG UKLJUČIVANJA SVIH GRAĐANA U URBANISTIČKA REŠENJA NA SVOM , KONKRETNOM PODRUČJU ŽIVLJENJA,KONTROLU TROŠKOVA ,…, DA ISKLJUČIMO GRAĐEVINSKI KRIMINAL , DA ISKLJUČIMO GRAĐEVINSKU MAFIJU !!! POMOZI BOŽE SRBIJI!

 3. Tina

  Evo vec dva dana neprijatan miris se širi na teritoriji celog grada, ne znam gde je gore da li biti u tra u svom domu ili napolju. Imali ko kakvo iskustvo?

 4. SRBIN

  smrdi jer su velike seronje

 5. aca

  Zivim u centru Beograda,u stanu sam kupio preciscivac vazduha,mislim da je Ruski proizvod..i oslobodio sam se svih neprijatnih mirisa,disem punim plucima

 6. Anonimni

  uvijek je bio smrad i ostace.

 7. Anonimni

  „TITOVČIĆA“ SE OSLOBODIMO , IMA IH PREVIŠE , PREČIŠČAVANJE ,…. ##################

 8. Anonimni

  ma nek smrdi i presednik je smrada

Napišite komentar