U trendu

Beoinfo: Završeni radovi na pasareli koja spaja Kalemegdan i Savski kej

Radovi na pasareli koja povezuje Beogradsku tvrdjavu i Savski kej su završeni su, tako da se tom rutom stanovnici glavnog grada mogu spustiti do reke, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a je preneo je danas portal Beoinfo.

Vesić je ocenio da je se pasarelom prvi put ta dva dela Beograda fizički spajaju i da sada predstoje radovi na uredjenju Savskog keja do Brankovog mosta, odakle se dalje nastavlja Sava promenada u okviru „Beograda na vodi“.

On je najavio da će se u nekoliko predstojećih meseci završiti uredjivanje Savskog keja od Beogradske tvrdjave do Gazele, a da će sa druge strane pasarele dovršiti park sa klupama i jednom od 40 fontana koje je Grad Beograd najavio da će izgraditi.

„Naša tendencija jeste da se povećavaju pešačke zone i biciklističke staze, kako bi građani što više pešačili i uživali u svom gradu, a ovo je još jedan doprinos tome“, kazao je zamenik gradonačelnika Vesić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da je skulptura koja je deo kompleksa pasarele delo svetskih i domaćih umetnika Ričarda Dikona i Mrdjana Bajića, a da je sama pasarela kombinacija čelične i armirano-betonske konstrukcije, prilagođena osobama s posebnim potrebama.

„Prostor uz pasarelu je potpuno nov i Beogradjani ga nikada ranije nisu koristili za rekreaciju ili za bilo šta drugo. Osim toga, ova tačka se nastavlja na budući linijski park u dužini od četiri i po kilometara, čiju izgradnju počinjemo u drugoj polovini sledeće godine“, dodao je Stojčić za Beoinfo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.