U trendu

Burno na sednici, verbalni okršaj Mirkovića i Ljutovca

BEOGRAD – U završnici rasprave o rebalnsu budžeta na sednici Skupštine grada Beograda došlo je do verbalnog sukoba između odbornika odborničke grupe “Moramo” Milana Ljutovca i šefa odborničke grupe SNS Aleksandra Mirkovića, a u raspravu su se uključili i drugi odbornici.

Sve je počelo time što je Ljutovac kritikovao rebalans budžeta, a odgovarajući na njegove kritike Mirković ga je podsetio da je bio pripadnik izrazito desničarske stranke i da se fotografisao u majci sa natpisom “Dogodine u Prizrenu”, a sada se zalaže za levičarske ideje.

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević izrekao je opomene obojici, istakavši da ova sednica nije miting i da se nigde neće stići ako se odbornici ovako obraćaju jedni drugima, te upozorio da neće dozvoliti da se priča o bilo čemu što nije na dnevnom redu sednice.

Iako su im izrečene opomene, oba odbornika izlazila su ponovo za govornicu gradskog parlamenta, pa je tako Ljutovac zamerio da se iznose neistine ne njegov i račun njegove odborničke grupe.

“Sram vas bilo, ja sam bio član organizacije koje sam bio. Da, ne stidim se toga”, rekao je Ljutovac, ali je dodao da je ovo lokalni parament i da treba da se bavi lokalnim temama.

“Apsolutno se slažem sa nekim stvarima koje vi predlažete, slažem se i sa levicom i sa desnicom. Ja se bavim lokalnim temama ispred Batajnice i njenih građana”, rekao je Ljutovac.

U raspravu se u jednom trenutku uključio i odbornik SNS Nebojša Bakarec koji je pokazao fotografiju Ljutovca na kojoj se vidi da je bio pripadnik srpskog pokreta Dveri i da se slikao u majci “Dogodine u Prizrenu”, a na fotografiji piše: “U Dverima sam jedino prepoznao opciju koja se bori za moralne vrednosti”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.