U trendu

Čačak obezbedjuje kuću za hraniteljku koja odgaja devojčicu leptira

Grad Čačak obezbediće kuću Čačanki Tanji Obradović, koja je postala hraniteljka devojčice Nadje, koja je u tom gradu rodjena sa teškim oboljenjem kože poznatim pod nazivom „beba leptir“ i koju su roditelji odmah po rodjenju ostavili u čačanskoj bolnici, objavili su danas lokalni mediji.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je novinarima da je Tanji Obradović saopštio vest da će joj Grad sazidati kuću.

„Njoj je bilo neprijatno, jer je skromna žena koja nikada ni od koga nije ništa tražila. Ona ima svoj plac u naselju Ljubić, gde je planirala izgradnju kuće, pa smo se dogovorili da tu Grad Čačak sagradi kuću za nju i njenu porodicu, i naravno za malu Nadju“, rekao je Todorović.

Todorović je dodao da će izgradnja početi na proleće sledeće godine i da očekuje da će na leto biti završena.

Obradović je rekla da je malu Nadju želela i uzela „čistog srca“, ne očekujući bilo kakvu nagradu za to i da je dobila mnogo poziva ljudi koji su ponudili da sakupljaju pomoć za nju, ali da je ona sve to odbijala.

„Nisam socijalno ugrožena, ima drugih kojima je ta pomoć potrebnija. Kada mi je gradonačelnik rekao da će grad rešiti moje stambeno pitanje, bila sam zbunjena. Već sam bila planirala izgradnju kuće i za to štedela novac“, rekla je Tanja novinarima.

Ona je samohrana majka troje dece i baka troje unučića, koja živi kao podstanar, a „devojčicu leptira“ Nadju je uzela pre godinu dana iz bolnice, u kojoj je devojčica živela više od godinu dana i nastavila da se brine o njoj.

Obradović trenutno živi kao podstanar sa jednom ćerkom, unukom i malom Nadjom.

Pre šest dana Obradović je za svoju humanost od lokalne Skupštine dobila Decembarsku nagradu za Dan Grada, povodom koje su mediji pisali o njoj i njenoj hraniteljskoj ulozi male „devojčice leptira“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.