CarGo donirao više od milion dinara za momka sa cerebralnom paralizom (VIDEO)

Predsednik Udruženje gradjana „CarGo“ Aleksandar Vučić uručio je ček na 1.315.000 dinara Radovanu Samardžiću koji boluje od cerebralne paralize, a koji se ranije javio tom udruženju za pomoć.
 
„Njegova borba je naša inspiracija. Zato smo rešili da mu pomognemo. Radovan je samouk naučio da čita i piše. On je sam naučio da koristi i kompjuter, koji je njegov prozor u svet. Za manje od mesec dana kada kolica stignu, moći će i da se kreće“, rekao je Vučić prilikom posete porodici Samardžić u Smederevu.

On je dodao da je veoma ponosan na Udruženje i na sve članove jer su zajedno uspeli da svoj rad i trud ulože i pomognu nekome kome je pomoć neophodna i zahvalio je kompaniji CarGo Technologies, što su kao IT kompanija izašli u susret Udruženju koje koristi njihov softver za oraganizaciju taksi prevoza.

CarGo je obezbedio ceo iznos od skoro milion dinara za kupovinu elektoromotornih kolica koja će Radovanu olakšati život i kretanje, a ostatak novca u iznosu od 315.000 dinara biće namenjen za kupovinu nameštaja i njegovu banjsku rehabilitaciju.

„Mi smo tu baš zbog kretanja, da omogućimo ljudima da predju razdaljine, bezbedno i brzo, kako niko u našoj zemlji ne bi stajao, ili bio zaustavljen. Žao nam je što taksisti blokiraju, ucenjuju i prete, ali mi tu ne možemo ništa, osim da nastavimo da nudimo kretanje, za sve, pa i one koji nisu imali sreće, poput Radovana“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je ponosan što će pokriti ceo iznos za elektromotorna kolica, bez potrebe da Republički fond zdravstvenog osiguranja učestvuje u njihovoj kupovini, što će, kako je kazao, omogućiti da Fond obezbedi novac za druge ljude i drugu decu kojima je pomoć neophodna.

Kolica na elektromotor sa mikrokomandama trenutno se izradjuju u Nemačkoj po posebnoj meri za Radovana Samaražića i za mesec dana će mu biti isporučena.

Vučić je izrazio žaljenje što taksisti nisu ni odgovorili na molbu da zajednički učestvuju u humanitarnoj akciji i pozvao ih da se pridruže u daljim humanitarnim akcijama Udruženja i tako pomognu gradjanima, „a ne da ih maltretiraju tako što blokiraju ulice i prete, napadaju i ruže grad Beograd“.

„Ignorisali su naš poziv na zajedničko prikupljanje sredstava. Medjutim, znamo da medju njima ima poštenih i vrednih ljudi koji su zloupotrebljeni od kartela. Tu većinu i sada pozivamo da se otrgne iz kandži taksi kartela i da nam se priključi, jer verujemo da i oni žele da pomognu svojim sugradjanima“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.