U trendu

Čelnici grada Beograda čestitali Božić

BEOGRAD – Predstavnici Skupštine grada Beograda čestitali su danas Božić svima koji ga slave po starom, Julijanskom kalendaru, sa željom da im praznično raspoloženje protekne u znaku mira, ljubavi i sloge i porukom da su ljubav prema bližnjem, nada u bolje sutra i vera ono što svima pomaže da prebrode teške trenutke.

Gradonačelnik Zoran Radojičić poručio je da taj najradosniji praznik treba proslaviti i obeležiti u duhu tradicije, sa svojom porodicom i najbližima.

Podsetio je da za sobom ostavljamo tešku godinu velikih gubitaka, u kojoj su se upokojili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i patrijarh srpski gospodin Irinej.

„Duboko pogođeni gubitkom svakog života, ali uvereni da će život pobediti, odlučno nastavljamo zajedničku borbu sa ovim strašnim virusom. Naša dužnost i obaveza je da se nastojimo izdići iznad svih nedaća i da svako od nas tome da svoj doprinos“, ukazao je gradonačelnik, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Građanima Beograda uputio je apel da Božić proslave u najužem porodičnom krugu, čuvajući i sebe i druge od zaraze i bolesti.

„Imajte na umu da će i ovo jednom biti za nama, jer kao što je patrijarh Pavle mudro govorio: ‘Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek’. Zato mojim dragim sugrađanima, a naročito našoj dečici, želim da pre svega budu zdravi i srećni na ovaj, ali i sve dane koji dolaze“, naveo je gradonačelnik.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević čestitao je najradosniji hrišćanski praznik mitropolitu dabrobosanskom i čuvaru patrijaršijskog trona Hrizostomu, sveštenstvu i vernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru.

„Smernošću naše pravoslavne vere bliži smo Hristu i njegovom učenju koje čitavo čovečanstvo treba da nadahne i ispuni snagom vere u svoj konačni spas“, rekao je Nikodijević.

Poželeo je da praznično raspoloženje svima protekne u znaku mira, ljubavi, sloge i tradicije koja je, dodao je, kao koren duhovnosti srpskog naroda bila i njegovo utočište u mnogim istorijskim iskušenjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.