Čišćenje priobalja Save, od mosta na Adi do Gazele

BEOGRAD – Opština Savski venac i „Srbijavode“ organizovali su zajedničku akciju čišćenja šetališta i priobalja reke Save „Za lepši i čistiji Savski venac“, kojoj se pridružio i veliki broj građana sa teritorije opštine.

Učesnici akcije su čistili obalu od Čukaričkog rukavca, dela ispod mosta na Adi, sve do mosta Gazela.

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović izrazila je zadovoljstvo jer se veliki broj sugrađana i javnih komunalnih preduzeća uključilo u akciju kojom, kako je navela, opština želi da podigne svest građana o očuvanju životne sredine i apeluje na ljude da o svom gradu brinu pođenako kao i o svom domu.

„Veliki odziv građana je potvrda da žele da imaju čistu i uređenu opštinu, a mi ćemo nastaviti da ulažemo napore da im obezbedimo kvalitetne uslove za život jer nam je cilj da mesto na kom živimo i radimo bude čisto, zdravo i lepo“, rekla je Vujović.

Direktor Srbijavoda Goran Puzović smatra da je akcija još jedan u nizu dobrih primera odlične saradnje između grada i republičkih organa i pokazatelj da vode računa o glavnom gradu i rekama.

Puzović napominje da će takve akcije postati tradicija i poziva građane da, zajedničkim naporima, priobalja reka budu čista i uredna kako bi svi mogli da uživaju u njima.

Nekoliko desetina kamiona odvozi sakupljeni otpad, kabasto smeće i rastinje. Pored podrške „Zelenila Beograd“, „Gradske čistoće“, „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, kao i vodoprivrednih preduzeća „Beogradvode“ i „Galovica“, u akciju su se uključili funkcioneri i zaposleni u Upravi opštine, javne ličnosti i sportisti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.