U trendu

Čovek koji ga je stvorio otkriva: Zbog ovoga je Bata Đoša umro!

Srpska glumačka i televizijska scena u šoku je otkako je zemljom prostrujala vest o iznenadnoj smrti Bogoljuba Mitića, poznatijeg pod nadimkom Bata Đoša.

Nakon što je čuo da je njegov omiljeni lik iz serije „Porodično blago“ preminuo od posledica srčanog udara, scenarista Siniša Pavić otvorio je dušu i ispričao kako je pronašao ovog glumca, za kojeg je maltene pisao ulogu.

„Ovo mi je veliko iznenađenje, žao mi je čoveka. Nekako je ušao u sve ono što ja radim i to na velika vrata, u svoje vreme. Bio je vrlo drag  Napravio je ulogu koja se ne zaboravlja, to je ostalo uz njega kao neka vrsta njegovog zaštitnog znaka. Video sam ga u Vlasotincu u KUD-u kada je igrao kao mlad glumac, zapazio sam da je veoma talentovan, pa sam ga uzeo za ulogu nekog ko odgovara ovom podneblju. Ubeđivao sam ljude u Beogradu da je dobar glumac i da ga treba angažovati, a na probi je bio tako dobar da su mi rekli: ‘Daj ga odmah!’. On je, na neki način, za publiku bio najatraktivniji, zajedno sa Tikom Špicom. On ga je čak i predložio, bio su nerazdvojni. Tiku Špica sam oformio, ali Đošu ne. Predrag Smiljković me je pitao da li može i Đoša da igra, a onda sam zaključio da je dobro da imam par, da se dopunjuju“, rekao je Pavić za Pink.rs.

On je dodao da je Mitić bio sjajan i vrlo disciplinovan glumac ali da je mnogo voleo život i sve što on nudi.

„Bio je omiljen, doživljavali su ga kao čoveka iz naroda. To su oni dragoceni likovi koji govore ono što drugi ne govore, a imaju neku logiku i razumljive su ljudima. Voleo je život mnogo i sve oblike života. Niko nije mogao da utiče na njega. To mu je, verovatno, malo skratilo život jer ga je živeo vrlo intenzivno, u svakom minutu“.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.