U trendu

Ćuprija izdvaja pet miliona dinara za energetsku efikasnost

Opština Ćuprija obezbedila je pet miliona dinara za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti za ovu godinu, izjavio je danas predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić.

Antić je na konferenciji za novinare rekao da će konkurs biti raspisan u narednih mesec dana.

„Mera koju ćemo da predvidimo ove godine je zamena stolarije. Za druge mere, koje su kompleksnije, bilo bi potrebno mnogo vremena, tako da ćemo njih verovatno da primenjujemo u narednim godinama“, kazao je Antić.

Trenutno se radi na izradi odgovarajućeg pravilnika koji će precizno definisati način, finansijske okvire i kriterijume dodele namenskih sredstava za zamenu stolarije na stanovima i kućama.

U opštini Ćuprija kažu da ni ostale lokalne samouprave ove godine, kada se rade probni projekti unapređenja energetske efikasnosti, nisu predvideli veća sredstva za ove namene, pa tako navode primer grada Požarevca, gde je iz lokalnog budžeta za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti izdvojeno šest miliona dinara.

Inače, Ćuprija je medju prvim lokalnim samoupravama krenula u unapredjenje energetske efikasnosti javnih objekata, pre svega škola ali i zgrade Fonda PIO.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar