U trendu

“Dan tradicije“ otvoren defileom u „Knezu“

BEOGRAD – Prva manifestacija “Dan tradicije“, koju organizuju Dečji kulturni centar u Beogradu i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije,počeo je danas, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, svečanim defileom kroz Knez Mihailovu ulicu.
Svečanu povorku činili su članovi kulturno-umetničkih ansambala iz cele Srbije, koji su mašući srpskim zastavicama prošetali od Platoa ispred Biblioteke grada Beograda do kraja Knez Mihailove ulice, gde je potom upriličen centralni deo manifestacije.
Povorka je ispraćena sa velikim oduševljenjem prolaznika, koje je posebno raznežila pojava najmlađih članova ansambala u srpskoj narodnoj nošnji.
Organizatori ove manifestacije pozvali su sve zainteresovane da ovaj dan uveličaju, ako ne oblačenjem narodne nošnje, oživljavanjem svakodnevne garderobe elementima srpske tradicije, te su mnogi posetioci i učesnici na sebi imali jeleke, kecelje, košulje sa cvetnim vezovima, a osobe ženskog pola su u kose uplele crvene trake i na usne nanele crveni karmin.
Kako je najavljeno, u centralnom programu manifestacije učestvovaće glumci, pevači, dečji horovi i folklorni ansambli.

Pored toga, tokom glavnog programa biće upriličena i dodela nagrada pobednicima konkursa “Biraj Srbiju“, kroz koji su deca i mladi imali prilike da dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju Srbije,

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.