U trendu

Danas se uklanja trulo stablo u Nebojšinoj ulici

BEOGRAD – Ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ danas će ukloniti stablo javora koje se nalazi u drvoredu u Nebojšinoj ulici kod broja 41, na uglu sa Lamartinovom ulicom.

U saopštenju tog preduzeća se navodi da je stablo trulo u pridanku i da zbog toga može predstavljati rizik za građane ili imovinu.

Radovi se obavljaju u skladu sa članom 15. Odluke o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina po kojoj je preduzeće dužno da sa javne zelene površine uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje i slično), stabla oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično, kao i da primenjuju redovne mere nege.

U saopštenju se najavljuje da su za sutra planirani radovi na uklanjanju samoniklog stabla topole, koje svojim korenom ugrožava objekat u Ulici Todora od Stalaća broj 18.

Stablo topole se ne nalazi u sistemu održavanja „Zelenila Beograd“, a radovi se izvode u skladu sa rešenjem Sekretarijata za komunalne i stambene poslove grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.