U trendu

Davanje u zakup i na korišćenje zemljišta u državnoj svojini

BEOGRAD – Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini u gradu Beogradu, površine od 8.851,506 hektara, biće dato u zakup i na korišćenje putem javnog nadmetanja, najavio je gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić.

Kako je Pavičić precizirao, zamenik gradonačelnika Beograda je 17. marta doneo Odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Beogradu, nakon čega je oglas i raspisan.
„Obuhvaćeno je poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na području 14 gradskih opština Beograda. Predviđeni period zakupa je 15 godina za ukupno 6.306 javnih nadmetanja na području gradskih opština Barajevo, Voždovac, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin i Čukarica, a za ukupno 50 javnih nadmetanja na području gradskih opština Grocka i Sopot, period zakupa je jedna godina“, rekao je Pavičić za Beoinfo.
U saopštenju se navodi da se postupak javnog nadmetanja sprovodi elektronskim putem, preko veb-aplikacije za sprovođenje javnog nadmetanja, koja se nalazi na zvaničnoj veb-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.
Pavičić je naglasio da je rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije je do 1. aprila u 14 sati.
Takođe, rok za podnošenje prijave računa se od dana objavljivanja na veb-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar