U trendu

Dečijim karnevalom završene Karnevalske majske večeri u Budvi

Dečijom karnevalskom povorkom i koncertom „Dečijeg hora D-mol“, danas je u Budvi završena manifestacija „Karnevalske majske večeri“.

Oko 700 maskiranih mališana iz 25 grupa različitog uzrasta, u kostimima je prošetalo ulicama Budve, do zidina starog grada, gde su izveli karnevalske tačke.

Predsednica nevladine organizacije „Feštadjuni“ Marija Pjerotić rekla je agenciji Beta da je srećna što je lepo vreme, tako da su mališani „imali sreće da prošetaju u kostimima“.

„Kruna našeg rada jeste ovaj dečiji karneval, jer su deca ta koja treba da nastave tradiciju i da čuvaju ono što smo mi krenuli da radimo“, istakla je Pjerotićeva.

Ona je dodala da je „oduševljena“ načinom na koji je manifestacija protekla.

„Manifestacija je najbolja do sada, jer nikada nije bilo više turista na budvanskoj rivijeri u ovo doba godine. Ako je meriti po tome, nadam se da ćemo imati jednu od najuspešnijih sezona u proteklih pet godina“, dodala je Marija Pjerotić.

Prema njenim rečima, odmah počinje da se organizuje karneval za sledeću godinu jer su nove grupe već počele da se prijavljuju, što, kako je rekla, „znači da je ovaj karneval bio dobar“.

Pevač i predstavnik „Dečijeg hora D-mol“ Danijel Alibabić rekao je da se „Budva ove godine zaista potrudila da sve izgleda fenomenalno“.

„Bina je odlična, ozvučenje isto, dosta je posećeno, svaka čast Turističkoj organizaciji Budve (TOB)“, istakao je Alibabić.

On je dodao da je hor i ranije saradjivao s TOB-om, kao i da su deca bila veoma srećna što su ponovo došla u Budvu.

Koordinator 15. Cetinjskog maskenbala Zlatko Latković zahvalio je TOB-u što je deci sa Cetinja omogućeno da taj dan budu na dečijem karnevalu, kao i NVO „Feštadjuni“ jer je prisustvovala maskenbalu na Cetinju.

„Deca danas imaju specijalan dan u Budvi, ovde je atmosfera koju su sva deca doživela predivna, a vidim da ih ima i iz inostranstva“, dodao je Latković.

Na manifestaciji „Karnevalske majske večeri“ učestvovaalo je više od 50 karnevalskih grupa iz raznih zemalja, sa oko 1.200 učesnika.

Manifestaciju su organizovali Turistička organizacija Budve, Opština Budva, nevladina organizacija „Feštadjuni“ u saradnji sa Kulturnim centrom „Stara Budva“ i hotelom „Mažestik“.

Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.