U trendu

Dekorativno osvetljen Filološki fakultet

BEOGRAD – Novo dekorativno osvetljenje zgrade Filološkog fakulteta na Studentskom trgu pušteno je noćas, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Ovaj objekat je kulturno-istorijski spomenik i bio je jedini neosvetljeni objekat na Studentskom trgu. Dekorativnu rasvetu postavilo je JKP „Javno osvetljenje” u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

„Osvetljenjem su istaknuti najlepši delovi fasade čime ovaj značajan objekat nastavlja da živi u punom svetlu i u večernjim satima. Montirano je 220 reflektora najsavremenije led tehnologije kojima su osvetljenje sve tri strane fasade: Studentski trg, Vuka Karadžića i 1300 kaplara. Ukupna vrednost radova iznosila je 36,6 miliona dinara, a nakon osvetljenja ove fasade čeka nas još mnogo radova u gradu kada je u pitanju dekorativno osvetljenje“, najavio je Milutin Folić.

Po rečima glavnog gradskog urbaniste, imeđu ostalog, u toku su i radovi na osvetljenju mosta „Gazela”, gde će biti montirano 686 led reflektora i delova Beogradske tvrđave sa ukupno planiranih 512 led reflektora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.