Djordjević: Država će se izboriti sa svim vidovima nasilja (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević danas je izjavio da će se država izboriti sa svakim vidom nasilja, medju kojima je i zlostavljanje starijih osoba.

„Moramo da priznamo da nasilje postoji, kao što je i ranije postojalo, i to ne samo u Srbiji već svuda u svetu. I nisu samo natariji žrtve nasilja. Suštinska razlika u odnosu na ranije vreme je što se sada otvoreno priča o nasilju, diskriminaciji i kršenju prava ljudi, svesno smo da problem postoji“, rekao je Djordjević na konferenciji povodom Medjunarodnog dana borbe protiv zlostavljanja starijih osoba koji se sutra obeležava.

On je istakao da se rezultati borbe protiv nasilja ne mogu videti „za jedan dan“, ali da je važnom da svi, od institucija od pojedinaca, budu spremni da se izbore sa nasiljem.

„Žrtve nasilja treba da pričaju o svom iskustvu i da znaju da nisu sami“, kazao je Djordjević.

Prevencija nasilja, po njegovim rečima počinje radom sa najmladjima koji treba da se uče pravim vrednostima.

„Nove generacije treba da učimo da nasiljem ništa ne može da se reši“, rekao je ministar.

Plan je, kako je dodao, da se ubuduće predškolski objekti grade u blizini gerontoloških centara kako bi se najmladji družili sa starijima i od njih učili.

Djordjević je najavio izmenu Zakona o socijalnoj zaštiti koji će unaprediti tu oblasti i garantovani pomoć onima kojima je najpotrebnija.

(Beta)

Napišite komentar