U trendu

Djordjević: Prioritet i briga o obrazovanju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je jedan od prioriteta tog ministarstva i briga o obrazovanju.

Djordjević je na otvaranju konferencije „Održivi razvoj 2018“, rekao da postoji redovna komunikacija sa Ministarstvom prosvete o tome kako će se i na koji način ubuduće školovati kadrovi.

„Važno je da ne budu školovani stihijski, bez plana, već da ih školujemo u skladu sa potrebama tržišta rada, odnosno potrebama kompanija i poslodavaca“, rekao je Dordjević.

On je podsetio da je to ministarstvo od prošlog leta da omogućilo mladima koji su završili fakultet u oblastima koje se poklapaju sa njihovim radom, kao što su sociolozi, pedagozi, pravnici i ekonomisti, da volontiraju u ministarstvu.

„Važno je da mladi ljudu dodju i oprobaju se u ministarstvu, kako bi im to olakšalo da izbor budućeg radnog mesta“, rekao je Djordjević.

On je istakao da Srbija ima problem sa nedostatkom kadrova i da je potrebno zadržati talentovane ljude, ali i stvoriti uslove za privlačenje nove radne snage.

„Srbija treba da ulaže u mlade ljude koji su natprosečni talenti i da ih zadrži u zemlji“, naveo je on.

Direktor kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lo (Michel Saint Lot) izjavio je da ova konferencija pokazuje da je Srbija opredeljena za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

Dodao je da Unicef pozdravlja napore Vlade Srbije u tom smeru i da je važno odrediti koji će biti prioriteti održivog razvoja za Srbiju.

Konferenciju „Održivi razvoj 2018“ organizuju  „Color Media Communications“ i magazin „Diplomacy and Commerce“.

Učesnici konferencije govoriće o primerima dobre prakse kompanija koje u Srbiji posluju društveno odgovorno, značaju izveštavanja i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja, korporativnoj društvenoj odgovornosti, zapošljavanju u Srbiji i deficitu kvalifikovane radne snage.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.