U trendu

Dodeljena priznanja školama za najbolje sportske rezultate

BEOGRAD – U Starom dvoru danas su dodeljena priznanja predstavnicima tri osnovne i tri srednje škole u Beogradu za najbolje sportske rezultate u 2020. i 2021. godini, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Grad nastaviti sa ulaganjem u školski sport.

U tom periodu Beogradska asocijacija za školski sport je sa saradnicima uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada organizovala sportska takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola na opštinskim nivoima i prvenstvima Grada.

Vesić je rekao da je uloga lokalnih samouprava izuzetno važna kada je reč o pružanju podrške školskom sportu jer je značajno da se deca bave sportom zbog socijalizacije i fizičke aktivnosti.

„Zato sam ponosan što ovde imamo tri osnovne i srednje škole koje su pokazale najbolje rezultate“, rekao je Vesić.

Naveo je da će Grad ove godine organizovati prvenstvo u školskom sportu u sportskoj hali, gde će moći da dolaze škole da navijaju, a kako je rekao, prenosiće se na televiziji.

„Na taj način ćemo pokazati da možemo da organizujemo takva takmičenja, da dajemo značaj školskom sportu“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je ove godine pokrenut projekat besplatne škole sporta koji pokriva sve beogradske opštine i dodao da je Grad sa Fakultetom za fizičku kulturu u osam sportova obuhvatio oko 70.000 dece.

„Na taj način smo pokazali da nam je školski sport prioritet, kao i fizička aktivnost i bavljenje sportom kod dece“ , naveo je Vesić.

Naveo je i da se u ovom trenutku mnogo više sredstava izdvaja za školski sport u odnosu na prethodne godine i naveo da će Grad ove godine u tu svrhu izdvojiti od 50 miliona dinara.

„Možemo da budemo ponosni na ovo vreme kada se više izdvaja za školski sport. Mi ćemo ove godine u budžetu izdvojiti više od 50 miliona dinara, a pre samo osam godina izdvojeno je nešto oko 20 miliona dinara“, naveo je.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar