U trendu

Dodeljene nagrade na konkursu „Niko kao moj Beograd“

BEOGRAD – Tijana Lubura autorka je pobedničke fotografije na konkursu „Niko kao moj Beograd“, dok je druga nagrada pripala Milanu Radoviću.
Nagrade su dodeljene danas, a na konkurs Kulturnog centra Čukarica stiglo je 237 fotografija 35 autora.

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da se takvim konkursima i projektima afirmiše umetnost koja nije isključivo za školovane umetnike, već za sve građane.

„Na taj način promovišemo ideju i ohrabrujemo sve Beograđane da se osmele i pokažu svoja umetnička dela, iako iza njih ne stoji diploma nekog umetničkog fakulteta. Ovakve akcije su spontane i iskrene, a pružaju uvid u svakodnevni pogled na grad iz ugla građana“, rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Zahvalio je predsedniku opštine Čukarica Srđanu Kolariću i direktoru KC „Čukarica“ Miodragu Rakočeviću na ovoj inicijativi i sprovođenju ideje u delo.

Naveo je da je ovo jedna od mnogih manifestacija koje su započete u okviru „Dana Beograda“ tokom kojih smo, dodao je, imali velike događaje sa puno učesnika, ali i male lokalne akcije koje su pokrenule opštine i njihove institucije.

„Na taj način svi dajemo doprinos da živimo i doživljavamo umetnost na humaniji način. Umetnost i kultura nas zbližavaju i čine boljim“, rekao je Radojičić, koji je Tijani Luburi i Milanu Radoviću uručio nagrade.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da ta opština prepoznaje značaj kulture i da zato svake godine održava veliki broj manifestacija.

„Ulaganje u kulturu je ulaganje u budućnost. Pored stalnih manifestacija, nastojimo da svake godine pokrenemo nove“, rekao je Kolarić.

Podsetio je da su Kulturni centar Čukarica, Galerija „73“ i Galerija „Sanja“ u Sremčici samo neka od mesta gde Opština Čukarica održava kulturne manifestacije.

„Pre tri godine osnovali smo i Pozorište ‘Teatar na Brdu’ koje je veoma popularno. Trenutno radimo na rekonstrukciji zgrade iz 1840. godine u Žarkovu, u kojoj se svojevremeno nalazila stara škola, a gde će se u budućnosti nalaziti Muzej Čukarice i Žarkova“, rekao je Kolarić, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.