Đoković fondacija otvorila igralište za decu u Novoj Pazovi

Fondacija Novak Đoković u sklopu kampanje „Sport u jednoj reči – Sport In One Word“ otvorila je danas igralište za decu u PU „Poletarac“, u vrtiću „Bubamara“ u Novoj Pazovi, koji pohađa više od 350 mališana.

Ovo je drugo od četiri igrališta u Srbiji, u čiju je adaptaciju i opremanje uloženo više od tri miliona dinara, a Fondacija je donirala mobilijar u vrednosti od 13.000 evra.

Do sada je otvoreno igralište u Srbobranu, a uskoro će u Gornjem MIlanovcu i Novom Bečeju.

Projektna menadžerka Fondacije Gorana Džudža Jakovljević izjavila je da istraživanja pokazuju da bavljenje sportom pozitivno utiče na mentalni, fizički i socio-emocionalni razvoj najmlađih.

„Mobilijari i adekvatna oprema na igralištima su od ključnog značaja za razvoj dece, njihovog osećaja za kretanje, stabilnosti, razvijanja koordinacije i motoričkih sposobnosti. Osim ranog razvoja, od izuzetne važnosti je bezbednost i sigurnost dece tokom igre u vrtićima. Igrališta podstiču decu na sportske aktivnosti, istraživanje i stimulišu njihovu snagu mašte u dodiru sa prirodom, što je našoj Fondaciji od izuzetnog značaja“, istakla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.