Doktor odbio pacijenta, intervenisao otac, pa obezbeđenje

U Domu zdravlja u Prokuplju došlo je do incidenta između pacijenta i doktora, a intervenisalo je i obezbeđenje Doma zdravlja, piše prokupljenadlanu.

Sukob je izbio, kako tvrdi Dragan Đorđević otac mladića koji je došao na pregled, kada izabrani lekar nije hteo da pregleda njegovog sina.

U Domu zdravlja kažu da će se u ponedeljak ispitati ceo slučaj.

“Moj sin (19) imao je jaku prehladu i temperaturu i prethodnog dana pio je brufene. Čekao je da njegov izabrani lekar bude u smeni i otišao je na pregled, jer mu je grlo bilo u katastrofalnom stanju. Pre toga je opet kući popio brufen. Kada se javio lekaru na Opštem odeljenju, ona je rekla da mora da zakaže pregled. Požalio joj se na visoku temperaturu i bolove u grlu, ali je nakon što je sestra izmerila mom sinu temperaturu, koja je zbog brufena pala, rekla da mora da zakaže i da neće da ga pregleda”, kaže Dragan Đorđević.

On dodaje da je najstrašnije što mu je pregled zakazala tek za sredu 6.decembra.

“Sin me je pozvao i ja sam napustio posao i došao u Dom zdravlja da vidim zašto neće da ga primi. Bio sam prilično uzbuđen zbog svega jer mi je neshvatiljiv takav odnos prema pacijentu. Upao sam u polemiku sa lekarom i ona je pozvala obezbeđenje, koje me je izbacilo. Kod lekara niko ne ide bez preke potrebe i ovoga puta mom sinu je zaista bilo loše, a ona mu zakazuje pregled za šest dana. To je nečuveno i takav odnos je nepreihvatljiv za svakog čoveka”, tvrdi Đorđević.

Nakon toga on je odveo sina u Hitnu službu, gde mu je potvrđeno da ima ozbiljnu upalu grla i data mu je terapija. Đorđević, koji živi u obližnjem selu Vodice, odmah je obavestio i zdravstvenog inspektora.

“Neću da stanem, jer smatram da je odnos lekara potpuno neprimeren. Razumem da je gužva i da treba strpljenja, ali i prema životinjama se bolje odnose. I sada imam problem, jer verovatno mog sina niko neće da pogleda posle ovog, ali ne odustajem. jednom mora da se stane sa tim bahatim odnosom prema ljudima”, razočaran je Đorđević.

Direktorka Doma zdravlja u Prokuplju Zorica Momčilović kaže da trenutno ne može da da konkretunu izjavu, jer se incident desio u petak popodne, a vikend je.

“U ponedeljak ćemo se obavestiti o detaljima. Videćemo o čemu je reč, pa ćemo nakon toga moći bilo šta bliže da kažemo”, rekla je direktorka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.